REKLAMA

Konkurs kulinarny. Do wygrania książki Rafała Kuczkowskiego

14:00, 06.07.2017 | M.R
REKLAMA
Skomentuj
Rafał Kuczkowski prezentuje swoją książkę.

Wraz z Rafałem Kuczkowskim ogłaszamy konkurs, w którym można wygrać książki kucharskie. Wręczymy je 10 osobom, które prześlą nam przepisy.

Od dziś do końca wakacji czekamy na wasze zgłoszenia. Przesyłajcie nam przepisy na cztery potrawy na cztery pory roku. Dopiszcie swoje imię, nazwisko, miejscowość, w której mieszkacie i numer telefonu. 10 najlepszych zgłoszeń nagrodzimy książkami kucharskimi. O tym, kto wygra, zdecyduje nasz ekspert, Rafał Kuczkowski. Kucharz znany między innymi z programu „Hell's Kitchen”. To on jest autorem książki kucharskiej „Moja kuchnia domowa”, w której znajdziecie przepisy na dania lokalne i proste do wykonania. Takie, jak to przykładowe poniżej autorstwa naszego eksperta.

Prawidłowo przesłane zgłoszenie musi zawierać oprócz danych o autorze cztery przepis na wiosnę, lato, jesień i zimę. Przykładowe przepisy Rafała Kuczkowskiego znajdziecie w bieżącym numerze „Czasu Chojnic”. Na Wasze zgłoszenia czekamy pod mailem michal@czas.tygodnik.pl lub pod adresem „Czas Chojnic” 89-600 Chojnice, ul. Kręta 4. W tytule maila proszę dopisać „konkurs kulinarny 2017”, taki sam dopisek proszę dodać na korespondencji tradycyjnej. Na zgłoszenia czekamy do 31 sierpnia. Zwycięzców ogłosimy w numerze gazety, który wyjdzie 7 września.

Przepis na lato: lody jagodowe

Składniki: 1 szklanka jagód, 0,5 szklanki mleka, 3 żółtka, 60 g cukru, 100 ml śmietany 30-proc.

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem. Jagody zmiksować z mlekiem na jednolitą masę, przelać do garnka i podgrzać do momentu zagotowania. Do garnka dodać ubite żółtka i podgrzewać tak długo, aż cała masa zacznie gęstnieć. Zdjąć garnek z ognia, dolać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać do plastikowej miski i wstawić do zamrażarki. Lody mieszać widelcem co 30 minut do całkowitego zamrożenia.

(M.R)
REKLAMA

Komentarze (0)

Brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

REKLAMA
© czas.tygodnik.pl | Prawa zastrzeżone | 2017