Zamknij

Pierożki, burgery i donuty, czyli food tracki już jadą

14:50, 06.04.2018 | R.W
REKLAMA
Skomentuj

Już w sobotę do Chojnic przyjadą food tracki z całej Polski. Zostaną u nas cały weekend i pozwolą mieszkańcom wybrać się w kulinarną podróż dookoła świata. Zobaczcie, jakich dań będzie można spróbować!

Samochody będą w Chojnicach przy ul. Wagnera 7 i 8 kwietnia w sobotę w godz. 12.00-21.00 i niedzielę 12.00-20.00. Festiwal Smaków Food Trucków jest inspirowany street foodem wielu krajów i kontynentów, począwszy od Ameryki Północnej i Południowej, a skończywszy na Azji. Będzie można spróbować m.in. dań kuchni meksykańskiej, pieczonych kasztanów, greckich koft, szarpanej wieprzowiny, burgerów oraz tradycyjnych zapiekanek. Wśród dań azjatyckich będą m.in. pierożki dim sum, burgery w japońskim makaronie ramen oraz specjały kuchni indyjskiej. Na fanów słodkości czekać będą lody tajskie, donuty, owoce w czekoladzie i hiszpańskie pączki churros podawane z nutellą.

Organizatorzy przewidzieli również dodatkowe atrakcje. Odbędzie się konkurs jedzenia na czas z nagrodami. Wszyscy, którzy przyjdą z grupą znajomych lub rodziną, będą mogli wziąć udział w grze terenowej. Strefa dla dzieci zostanie wzbogacona o wielkie bańki mydlane. Ponadto odbędzie się głosowanie na najsmaczniejszego food trucka festiwalu. Na gości czekać będą miejsca siedzące oraz zadaszenie na wypadek niepogody.

A czego będzie można spróbować? Organizatorzy opublikują na Facebooku pełną listę food trucków. Na liście dań są: długie zapiekanki, panini, donuty, czyli amerykańskie pączki z dziurką, owoce w czekoladzie, chilli, zupy, gulasze, dania kuchni azjatyckiej, bliskowschodniej oraz indyjskiej, lody tajskie, kofty, burgery w makaronie ramen, burgery, szarpana wieprzowina, azjatyckie pierożki, dania kuchni tex-mex oraz meksykańskiej, świeża lemoniada, zupy pho i von ton, curry, frytki belgijskie, hiszpańskie churrosy oraz azjatyckie bułeczki bao.

fot. arch. organizatorów

(R.W)
REKLAMA

Komentarze (0)

Brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

© czas.tygodnik.pl | Prawa zastrzeżone | 2018